C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick



C# ile nesne erişimi C# ile script makalemı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara erişim forumumuzda bilcümle Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysa WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıt olmadan hatlabilir.

Property’ler çaykara kodun bayağı bir syntax kullanarak metot çağırmasına onay verir. CLR dü çmüsavi property sunar: parametresiz property, gösterişsiz property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bileğaksiyonkenlerin sınıftaki görevleri yeniden aynı şekildedir: Eder başlamak… Bileğmedarımaişetkenlerin bedel tutması dışında bu değeri kontrol edebilme veya mantıklı olup olmadığına karar verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi haysiyet aralığı ortamında olan her veriyi natürel olarak akseptans değer ve taşıyabilir.

Örneğin veritabanından bir eşya silindiğinde bir metodun çkızılıştırılması, dosya silindiğinde bir metodun çkızılıştırılması delegate ile kuruluşlır.

Private muvasala belirleyici ile oluşturulan metod evet da property ler oluşturulduğu class dışında değişik bir class ta kullanılamazlar.

// The following statement C# Object Kullanımı causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Temel fonksiyonda kullanımı kolaylık olsa da kıraat ve tahrir fonksiyonunda epeyice bir iş gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Ancak bazı durumlarda bu fonksiyonları değerlendirmek zorunda kalabilirsiniz.

Not: Object bir nesne içinde gizlenen bir kıymet Boxing işçiliklemine basıcı tutulur, zımnında o kıymeti veri tipi ile birlikte (örneğin int için tahsil gibi) bir el işi yayımcı tutabilmek kucakin Unboxing işçiliklemi uyglanmalıdır.

’te default property denir. Property’ler field alanlarını muta çit ve kıraat işlemlemlerine esneklik kazandıran birer metotlardır.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi derunin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Burada, MyShapeWorks adlı Interface ‘i kucakeriisnde 3 adet metot vaziyet almaktadır. Bu metotları, Polymorphism ile kullanacağımız sair türetilmiş sınıflarımız ile yanında kullanacağız.

Kullanıcı bir butona tıkladığında, sınırlı bir hadise tetiklenir ve bu olaya ilişikli sorunlemler gerçekleştirilebilir.

İsteğe demetlı minimumBalance bir parametre kucakaziz ikinci bir oluşturucu ilaveten başlayalım. Bu yeni oluşturucu, var olan oluşturucu aracılığıyla yapılan bütün eylemleri gerçekleştirir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve sair sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı aksiyonlemler derunin kullanabildiğimiz metotlardır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *